En fascination över materialet är något som ofta driver konsthantverkare vidare i sitt arbete och i de processer och projekt som avlöser varandra. Att testa, prova, utmana och skapa nytt både vad gäller materialet som teknikerna som används känns spännande och utvecklande. Under senare år har det varit något jag prioriterat och arbetat med mer systematiskt. De teman/serier som kommit fram idetta arbete kan indelas i följande rubriker: 

  • I tankar I - XII,  bildserie
  • Ytligheter
  • Övriga projekt

 I tankar I, II, III och så vidare, är en serie bilder som som är tillverkade av itusågad kopparplåt som därefter fogats samman igen med ett mindre mellanrum mellan de olika fälten. De färgas sedan naturligt med värme och ibland läggs bladguld  helt eller delvis på utvalda ytor. Bilderna varierar i storlek från ca 8*12 cm till 15*25cm. De monteras med distans på vitmålad MDF-board (30*30 cm) för att få ljuset att nå igenom mellanrummen. 

Ytligheter är en serie av bilder i formatet 8*8 cm. Arbetet pågår fortlöpande i min verkstad och styrs av såväl material och tid som inspiration. Jag utgår alltid från guld, koppar, mässing, silver eller järn som grundmaterial. Dessa metallers möjligheter och egenskaper ligger sedan till grund för olika uttryck och motiv. Jag kompletterar metallerna med exempelvis ädelstenar, textil, plast och organiskt material för att skapa enkla, intrikata, tankeväckande, intressanta, kluriga, vackra, spännande eller ibland till och med ömkansvärda bilder.

Vi har alla olika bakgrund -  en "porträttserie" där metallen möter möjligheter i uttryck, eftertanke och fascination.